tanitim@esenyurt.edu.tr +904449123

Hakkımızda

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Hazırlık Okulu, İngilizce dil yeterliliklerini geliştirmek isteyen öğrencilere kapsamlı dil eğitimi desteği sağlamaya adanmış uzmanlaşmış bir akademik bölümdür. Anadili İngilizce olmayanlar için özel olarak tasarlanan bu bölüm, öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeyi amaçlayan ve akademik arayışlarında başarılı olmalarını sağlayan bir dizi program ve kurs sunmaktadır.

Bölüm, İngilizceyi ikinci dil olarak öğretme konusunda deneyimli, yüksek nitelikli eğitmenlerden oluşmaktadır. Bu eğitmenler, öğrencileri dil öğrenme yolculuklarında etkili bir şekilde yönlendirmek için gerekli olan hem dil uzmanlığına hem de pedagojik becerilere sahiptir. Öğrencileri dile aktif olarak katılmaya ve yeteneklerine güven kazanmaya teşvik eden destekleyici ve sürükleyici bir ortam yaratırlar.

Misyonumuz ve Hedeflerimiz

İstanbul Esenyurt Üniversitesi İngilizce Hazırlık Bölümü, üniversitenin öğrencilere konuşma, eleştirel ve yaratıcı yazarlık başta olmak üzere İngilizce dil becerilerinde en kaliteli eğitimi verme misyonunu geliştirmeyi amaçlamaktadır. Farklı coğrafi, mesleki, ırksal ve etnik kökenlerden olan öğrencileri çekmeyi amaçlar; azınlıkları ve yabancı başvuru sahiplerini ve akademik yaşamlarının kesintiye uğramasından sonra okula dönenleri teşvik eder. Öğrencileri programları boyunca, derecelerine hızlı bir şekilde ilerlemelerini ve deneyimlerinden maksimum fayda elde etmelerini sağlayacak şekilde teşvik eder.

Hazırlık Okulu'nun çalışmaları sayesinde, İngilizce Bölümü ayrıca işletme, havacılık, uluslararası ilişkiler, farklı mühendislik türleri ve benzeri disiplinlerde daha geniş burs, araştırma ve pedagojik teori ve uygulama topluluğuna katılmaya ve katkıda bulunmaya çalışır.