tanitim@esenyurt.edu.tr +904449123

• Üniversitemiz Zorunlu İngilizce Programı öğrencilerinin aşağıda belirtilen 2 aşamadaki tüm sınavlara da girip, en az 70 puan alması gerekmektedir.
  • Sınavlar bir kez yapılacaktır, telafisi yoktur.

EK NOT

İngilizce altyapısı hiç olmayan öğrencilerin dikkatine:

• İngilizcesi başlangıç seviyesinin altında olan öğrencilere, 4-5-6 Ekim 2023 tarihlerinde 9.15-16.45 saatleri arasında, başlangıç öncesi (ön-hazırlık) dersleri verilecektir.
  • Diğer kur eğitimleri (A1-A2-B1-B2) bu programdan sonra, 9 Ekim 2023 Pazartesi günü 09.15’te başlayacaktır. Derslik, tam sınıf listesi ve ders programları 6 Ekim 2023 Cuma günü https://odrs.esenyurt.edu.tr/ sayfasındaki Duyurular kısmından ilan edilecektir.

Ders materyalleri kampüsümüz 2. kattaki kırtasiyeden edinilebilir.

Daha fazla açıklama için 444 9 123 – 1251 aranabilir.

Hazırlık Okulu Akademik takvim için tıklayınız.

ADIM 1: Seviye Tespit Sınavı /2 Ekim 2023 -11.00

Üniversitemize yeni kayıt olan Zorunlu İngilizce Hazırlık Programındaki öğrencilerin yanı sıra İsteğe Bağlı İngilizce Programı öğrencileri de katılabilir.

Kim için: Zorunlu ve İsteğe Bağlı İngilizce Programları

İçerik:

• Dilbilgisi (Grammar)
  • Kelime (Vocabulary)
  • Okuma (Reading) bölümlerini içeren 50 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır.

Sınav süresi 60 dakikadır.

Derslikler: Ana Kampüs 14. Kat 14D1/14D2/14D3/14D4/14D5/14D6

• Sadece kurşun kalem ve silgi yeterlidir. Sınav dolayısıyla dersler yapılmayacaktır.
  • İngilizce seviyesinin başlangıç seviyesinde (A1) olduğundan emin olan öğrenciler sınava girmeyebilir. Fakat birimimiz her öğrencimizin kendi seviyesini görmesi açısından sınava girmesini tavsiye etmektedir.
  • Zorunlu İngilizce programındaki öğrencilerin, İngilizce Muafiyet sınavına girebilmeleri için bu seviye tespit sınavından en az 70 puan almaları gerekmektedir.
  • Seviye tespit sınavından geçip muafiyet sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin listesi https://odrs.esenyurt.edu.tr/ sayfasındaki Duyurular kısmından 2 Ekim 2023 Pazartesi günü, saat 17.00’de ilan edilecektir.

ADIM 2: İngilizce Muafiyet Sınavı (Yazılı/ Saat: 10.00 – Konuşma/ Saat: 13.30)

Kim için: Zorunlu İngilizce Programları

• İsteğe bağlı öğrencilerin muafiyet sınavına girmelerine gerek yoktur.

Derslikler: Ana Kampüs 14. Kat 14D1/14D2/14D3/14D4/14D5/14D6

2.1. Yazılı Sınav İçeriği: 3 Ekim 2023 / 10.00

• B2 seviyesinde dinleme

(2 dinleme parçası / 15-20 soru)

• B2 seviyesinde okuma

(2 okuma parçası / 15-20 soru)

• B2 seviyesinde yazma

(300 kelimelik 1 yazma metni)

• Yazma Değerlendirme Kriterleri:
  • Yapı (4 paragraf: Giriş& Gelişme paragrafları ve Sonuç paragrafları)
  • Dilbilgisi,
  • Bağlaç kullanımı,
  • İmla,
  • Paragraf girintisi,
  • Sözcük kullanımı,
  • Başka sözcüklerle ifade etme / Kelime zenginliği,
  • Mantık/ Fikir Zenginliği

2.2. Konuşma Sınavı: 3 Ekim 2023 / 13.30

B2 seviyesinde Konuşma Sınavı İçeriği

• Kişisel ve gündelik hayatla ilgili 4-7 soruya akıcı ve mantıklı cevaplar beklenir.
  • Kart soruları: Öğrencilerimizden kendi seçtikleri kart numarasındaki soruları cevaplamaları beklenir.
  • Değerlendirme Kriterleri:
    • Doğruluk (İngilizce dilbilgisinin kullanımı),
    • Akıcılık,
    • Kelime ve Sözcük kullanım,
    • Mantık/ Fikir Zenginliği

Toplam süre, 8-12 dakikadır.

İngilizce Muafiyet Sınavı örnek sorular için tıklayınız.

• Bu muafiyet sınavından da 70 alan öğrenci İngilizce Hazırlıktan muaf sayılıp bölümüne başlayabilir.
  • 70 puan alamayan öğrenciler Seviye Tespit Sınavındaki doğru sayısına göre ilgili kura yerleştirilir.
  • Muafiyet Sınavı da bir kez yapılacak olup, telafisi yoktur.
  • Hazırlıktan muaf olan öğrenci listesi https://odrs.esenyurt.edu.tr/ sayfasındaki Duyurular kısmından 5 Ekim 2023 Perşembe günü ilan edilecektir.