tanitim@esenyurt.edu.tr +904449123

İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK

İsteğe bağlı İngilizce hazırlık programlarında bir seviye tespit sınavı (Placement Test) yapılır. Öğrenci aldığı puana göre, Avrupa Dil Çerçevesinde 4 seviyesinden birine yerleştirilir.

A1: Başlangıç / Elementary

A2: Orta öncesi / Pre-Intermediate

B1: Orta / Intermediate

B2: Orta üstü / Upper-Intermediate

Programımızın hedefi de gerçek bir B2 öğrenci oluşturup, sosyal ve akademik hayatta her türlü durumda konuşup yazabilen bir dünya vatandaşı oluşturmaktır.

Her 7 haftada 1 kur ilerlemesi yapılmakta olup,

günde 6 saat

haftada 4 gün (Pazartesiden Perşembe’ye 24 saat,

ve 8 aylık programda toplam 720 saat eğitim verilmektedir.

Fonksiyonel İngilizce ve Konuşma

Kelime

6

3

Görüldüğü gibi başlangıç seviyelerinde daha çok alıcı beceriler dediğimiz Okuma ve Dinleme, Dil Bilgisi ve Kelime dersleri ile öğrenciler İngilizce ile ilgili temel beceriler kazanmaktadır. Ancak ileri seviye dediğimiz B1 ve B2'de öğrencilerimizden artan Konuşma ve Yazma dersleri ile daha çok üretmeleri beklenmektedir.

B2 seviyemizin de özel bir planlaması vardır. Normalde klasik tarzdaki bir İngilizce hazırlık okulu, B2 düzeyinde genel İngilizce eğitimine ağırlık vermeye devam eder. Ancak bu durumda öğrenci, örneğin bir İşletme öğrencisi, kendi alanından teknik jargonları fiilen öğrenemez ve bu nedenle öğrenmesi, günlük iletişim olan sadece sosyal bağlamda devam eder.

İESÜ Hazırlık Okulu ise öğrenciler son seviye B2’de;

İşletme

Mühendislik

Bilgisayar Programcılığı

Havacılık ve

Sağlık Hizmetleri

gibi bölümlere ayrılır, ve sadece kendi alanına özgü okur, dinler, konuşur ve yazar. Bu uygulama, bölüme ya da başladığında teknik dil eksikliğini ortadan kaldırır. Profesyonel olarak, hazırlık aşamasındayken alanı ile ilgili temel kavramları öğrenir ve üretimleri gerçekleştirir.

Ayrıca İngiltere'den sterlin kuru ile getirilen ders kitaplarının bu ekonomik krizde velilerimize büyük yük olacağını çok iyi bildiğimiz için başlangıç (A1) ve ileri (B2) seviyelerimizde kitap alma zorunluluğumuz yok. Alanında uzman eğitmenlerimiz, öğrencilerin ihtiyaç ve yeteneklerine uygun materyaller hazırlamakta ve haftalık fotokopi kitapçıkları ile aynı kaliteli eğitimi vermektedirler.

Gördüğünüz üzere bir dil kursundan daha yoğun ve bu işin uzmanları akademisyenler tarafından verilen kaliteli eğitim ile öğrenci bölüme hazır olarak programımızı bitirebiliyor.

ÜCRET: Üniversitemiz 2. Öğretim öğrencileri için sadece işlevsel ve iletişim odaklı bu 8 aylık program 30.000 TL’dir. Bu uygun veli yanlısı fiyatlandırma politikası kredi kartına 8 aya varan taksitlendirme imkanı da vardır.

BAŞVURU: Başvurularınızı üniversite kampüsümüz 14.kattaki 14O1 ofisimizden yapabilirsiniz.